Vestimentația fotografilor la nuntă: trening vs casual

Dacă ești fotograf de evenimente probabil știi despre ce vorbesc…
Un subiect dezbătut pe larg la nunți anul trecut a fost vestimentația colegilor fotografi la nuntă. Am primit laude cu privire la vestimentatia mea la evenimentele la care am participat, deși nu am ales ceva ieșit din comun, am înțeles apoi că de fapt aprecierea se datora comparației cu alți colegi de breaslă.

Anul trecut am dezbătut acest subiect la nunți cu maeștri de ceremonii, cu invitați care mi-au spus că au văzut fotografi în trening și teneși, iar anul acesta observ că tinde să devină o condiție a mirilor: în trei dintre întâlnirile pe care le-am avut cu mirii cu privire la organizarea nunții lor și prezentarea pachetelor fotografice, am fost întrebat despre vestimentația mea. Acest lucru nu mi s-a mai întâmplat până acum.

Nu au fost ironici, mai degrabă sinceri, au abordat subiectul timid, iar după ce au văzut că nu am niciun fel de problemă cu acest subiect mi s-au destăinuit și mi-au spus că preferă pe cineva îmbrăcat cu o cămasă și un sacou decât pe cineva în trening deoarece este cel mai important eveniment din viața lor până în acel moment și dacă toți sunt îmbrăcați adecvat, aceasta denotă respect pentru ei.

Da, știu foarte bine că fotografii sunt în spatele camerelor de fotografiat, nu se văd în fotografii, ei trebuie să fie cât mai lejeri și să se simtă cât mai confortabil.

Eu nu am o problemă să fiu îmbrăcat cu cămașă și sacou, chiar îmi place, ceea ce mă deranjează eventual sunt lucrurile prin buzunare, deci am grijă ca toate buzunarele mele să fie goale 😃

Cunoaștem cu toții (sau poate nu…) că există un dress-code pentru evenimente, termenul provine din Anglia și înseamnă un stil de vestimentație strict definit, ați putea crede că se referă strict la invitații evenimentului respectiv, dar atât timp cât fotografiezi un astfel de eveniment, poți liniștit să consideri că într-un anume fel și participi.

Sugestia mea este următoarea: oricare ar fi motivele și atitudinea personală pe care o ai vis à vis de viață și ceilalți, găsește o modalitate ca vestimentația ta la evenimentele importante să denote respect față de ceilalți și nu uita că este vorba și de imaginea ta, de impresia pe care o creezi, încrederea pe care o inspiri… În ziua de azi există multe moduri de a combina o camașă și un pantalon și a te simți confortabil.

Personal îi înțeleg pe mirii care au pretenția ca fotografii și videografii să fie îmbrăcați casual la nunta lor.

Sper că ți-a plăcut acest articol și te va ajuta să îți alegi să alegi corect vestimentația la evenimente în viitor.  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *