Organizarea evenimentelor după 1 Septembrie

În 27 August, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea restaurantelor și a cafenelelor în interior începând cu data de 1 Septembrie 2020. Aceeași hotărâre prevede redeschiderea teatrelor și a cinematografelor. Activitatea acestora va putea fi reluată cu respectarea unor condiții. Barurile și discotecile vor rămâne închise. 

Crește numărul persoanelor care pot participa la evenimente private în interior, de la 20 la 50 de persoane și de la 50 la 100 de persoane în exterior.

Cinematografele, sălile de teatru și de concerte se redeschid și vor fi operaționale la capacitate de 50%.

Cluburile, discotecile și barurile care își desfășoară activitatea în interiorul clădirilor vor rămâne închise.

Programul teraselor rămâne neschimbat, acestea vor putea fi deschise ]n intervalul orar: 06:00 – 24:00. 

Cele mai importante prevederi din Hotărârea nr. 43:

Art. 1 – (1) Se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 2 – (1) Se aprobă deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 4 – (1) Se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Art. 5 – Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Art. 7 – (1) Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *