Fotografia la nunți pentru miri-Partea a IV-a

Am ajuns la ultimul articol din seria „Fotografia la nunți pentru miri”, partea a IV-a. Sunt sigur că nu vor fi ultimele dintre recomandările pe care eu le propun mirilor pentru nunta lor.

În acest articol vă ofer sugestii legate de următoarele aspecte:

10. Jocurile de lumini.

În mod normal fiecare DJ vă propune diferite echipamente la nuntă, unul dintre acestea care este foarte important la o nuntă și nu trebuie refuzat de către miri este schela pentru jocurile de lumini.

Atât din punct de vedere fotografic cât și videografic, consider că este un accesoriu care nu trebuie să lipsească de la o nuntă.
Jocurile de lumini la nuntă creează o atmosferă plăcută pe ringul de dans, sunt folositoare tot timpul: de la dansul mirilor, dansul invitaților și până la tort, mai mult nu deranjează lumea deoarece proiecția lor se face de la înălțime.
Din punct de vedere fotografic ele adaugă culoare și contrast, permit obținerea unor diferite efecte care altfel nu ar fi posibile, iar fotografiile sunt mai frumoase, mai antrenante.

11. Maestru de ceremonii, wedding planner sau staroste.

Care este rolul lui și cât de important este să îl aveți la nuntă?
Un maestru de ceremonie bun vă ajută cu organizarea nunții de la A la Z, el comunică direct cu noi, fotografii și videografii, în timpul evenimentului ca să știm exact ce urmează și să nu ratăm un moment important.

De ce e important sa fie bun?

Pentru ca unii nu sunt așa de bine pregătiți: ei nu țin minte numele nașilor, sau părinților atunci când îi invită la dans, le spun mirilor cum trebuie să procedeze în timp ce se filmează și nu înainte cum ar fi normal… sunt multe alte detalii care diferențază un maestru de ceremonie bun de unul mai puțin bun.

Vă sugerez să găsiți pe cineva prin recomandare, să puneți multe întrebări, să fie cineva cu care rezonați voi ca și cuplu.

În acești 5 ani de evenimente am participat la nunți cu și fără maestru de ceremonie, unele au fost ok, altele nu.

Când nu ai wedding planner la nuntă, eu ca și fotograf nu am de unde să știu cum se va desfășura evenimentul. La ce oră va fi dansul mirilor? Se decalează pentru că nu sunt in sala 80% dintre invitați? Sunt prevazute momente artistice, dansează cineva, cântă? Când vine tortul?

Este esențial ca fotograful să știe toate aceste lucruri înainte. Ei bine, dacă nu este wedding planner, ghici pe cine trebuiesă întreb eu? Exact! pe miri. Cred ca mirii în timpul nunții chiar nu au nevoie de un fotograf enervant care să îi tot sâcâie cu aspecte organizatorice.

12. Doi fotografi la nuntă.

Într-unul dintre articole precedente am vorbit despre avantajele ședinței Trash the Dress, acum poate te gandesti că după ce ne-am hotarat că vrem și Trash The Dress, chiar vrei să creștem costurile pentru 2 fotografi?

Am să îți expun mai jos motivele pentru care acest lucru cred eu că este necesar pentru toata lumea, cu mențiunea că dacă ai organizat excelent nunta, adică să fie timp suficient la miri, aproximativ o oră și jumătate la fiecare dintre mire și miresă sau dacă unul dintre miri nu vrea fotografii cu pregătirile aferente în ziua nunții, atunci nu este nevoie de 2 fotografi.

Mirele trebuie să se îmbrace, vin nașii, domnișoarele de onoare, se salută, se îmbrățișează schimba 2-3 vorbe, facem câteva fotografii și a trecut o oră…. La mireasă de asemenea durează pregătirile: se îmbracă mireasa, se aranjează, se pun florile în piept, se salută cu toți invitații, etc…

Dacă e doar un fotograf va face fotografiile pe ici, pe colo, când poate.

Doi fotografi în două locații diferite este mult mai bine, ei pot lucra liniștiți, nu sunt presati de timp, nu pierd timp în trafic să alerge de la mire la mireasa, sau de la nași la mireasă, tot timpul respectiv e folosit doar pentru a crea amintiri pentru voi.

În încheiere doresc să mai subliniez ceva: întâlnesc adesea expresii de genul: ”știți noi nu suntem cu fotografiile, nu vrem mare lucru, nu suntem pretențioși, nu vrem ceva extraordinar, câteva poze acolo și e bine…”

E bine să știți că dacă vă setați astfel, așa veți și primi: nu mare lucru, apoi sunt șanse mari să fiți dezamăgiți de fotografiile primite de la nuntă sau de ședința foto care, la fel, nu a fost mare lucru, așadar gândiți-vă bine ce vă doriți.

De asemenea, un alt sfat important, în timp ce dansați, atât dansul mirilor, cât și celelalte dansuri, în momentul tortului, la starea civilă, când semnați documentele, obișnuiți-vă să vă zâmbiți, uitați-vă amândoi la fotograf și zâmbiți.

Scopul acestei serii de articole este să vă ajute să vă organizați mai bine nunta, să aveți idei clare, să fiți mai atenți la alegerile pe care le faceți și în final să fiți pe deplin mulțumiți.

Vă doresc mult succes și o nuntă ca-n povești 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *