Fotografia de călătorie: Evenimente speciale

Spectacolele, paradele, evenimentele sportive, târgurile, carnavalurile sau alte evenimente oferă fotografilor cele mai bogate cadre pentru fotografiat. Scenele parcă nu se epuizează niciodată, dar în cadrul acestor evenimente, noi fotografii ne lovim de problema locului din care să fotografiem, de cum să identificăm locul cel mai bun de fotografiat.

Un fotograf cu experiență are ochiul format și știe care poziții sunt cele mai bune, problema este cum să ajungă la ele.

Secretul pentru a fotografia liniștit în cadrul acestor evenimente este planificarea, să știi dinainte ce fel de eveniment va avea loc și să îți faci un program. Dacă este vorba de evenimente renumite/repetabile este recomandat să cauți pe internet fotografii de la evenimentele trecute.
Majoritatea evenimentelor au un program clar de desfășurare, aflarea
momentelor cheie este esențială iar acest lucru se poate face online, accesând site-ul oficial al evenimentului, dar în același timp poți să întrebi și la hotel mai multe detalii.

După ce ai aflat programul evenimentului stabilești care sunt cele mai importante momente de fotografiat și locurile din care fotografiezi și verifici dacă ai timp să te muți dintr-un loc în altul, pentru mai multă diversitate.

Unghiul de fotografiere este esențial și în funcție de obiectivele care le ai la tine, cercetează locația pentru a găsi cele mai bune unghiuri. Un loc mai înalt este de obicei o alegere bună deoarece oferă posibilitatea de a face fotografii diferite cu obiective și setări diferite.

Pe lângă momentele cheie poți să surprinzi și celelalte întâmplări secundare din cadrul evenimentului sau din culise. Fii mereu alert cu aparatul de fotografiat pornit și setările actualizate la condițiile de lumină existente pentru a surprinde imagini cu adevărat frumoase.

Pentru a acoperi mai mult teren trebuie să îți asiguri mobilitatea, chiar dacă nu este ușor să îți faci loc prin mulțimi de oameni care vor să fie în față și să vadă evenimentul cât de aproape posibil.

În cadrul evenimentelor ai două opțiuni ca și poziție: fotografie frontală de la distanță și un pic de sus dacă permite locația, sau fotografia din plan apropiat.

Fiecare din aceste aceste poziții are avantajele și dezavantajele ei. Aici, tu
hotărăști care îți place mai mult și care poziție oferă cele mai bune cadre. Uneori va fi nevoie să te mulțumești cu fotografiatul dintr-o singură poziție.

Ce mai poti urmări în cadrul evenimentelor sunt: detaliile și reacția spectatorilor. Caută prim planuri ale costumelor, decorurilor, steagurilor, detalii specifice evenimentului respectiv.

De exemplu: la fotografierea unui eveniment de echitație, în afară de cadrele normale ale sportivilor care sar peste obstacole caut pregătirea lor înainte de eveniment, pregătirea calului, echiparea concurenților, etc. și chiar dacă nu fotografiez fiecare sportiv care sare peste obstacole, îi urmăresc pe toți cu aparatul de fotografiat la ochi, niciodată nu știi când un călăreț îți oferă un cadru unic.

Reacția spectatorilor îți poate oferi cadre interesante, din când în când aruncă o privire și la spectatori, iar atunci când este posibil surprinde evenimentul împreună cu spectatorii.

Repetițiile evenimentelor îți pot oferi cea mai bună poziție și aici este important de specificat faptul că repetițiile trebuie să se țină în același loc unde va avea loc și evenimentul.

Cu speranța că ți-a plăcut acest articol, îți mulțumesc că l-ai citit. Mai jos am pregătit o galerie foto de la diferite evenimente fotografiate de mine. 

Toate cele bune! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *