Zăpada, gheața și frigul sunt condiții speciale pentru fotografiere, însă peisajele obținute sunt spectaculoase. Având în vedere că sezonul rece ne întâmpină cu temperaturi reci și foarte reci am decis să scriu un articol despre cum trebuie să ai grijă de aparatul foto atunci când fotografiezi iarna.
Îmbrăcămintea
Cel mai important aspect iarna ține de confortul personal. Dacă tremuri de frig, nu prea iți mai arde de fotografii. Îmbraca-te adecvat mediului cu accent mai mare pentru mâini și picioare. Frigul duce la pierderea puterii de concentrare.
Condensul
Nu expune echipamentele foto la variații bruște de temperatură. Există posibilitatea de formare a condensului, lucru care știi că este dăunător echipamentelor electronice. Dacă este posibil nu respira în direcția aparatului. Când intri la căldură lasă echipamentele într-o încăpere mai rece pentru a evita apariția condensului.
Acumulatorii
Acumulatorilor și bateriilor nu le place frigul deloc. Iarna nu vei avea niciodată autonomia pe care o ai în celelalte anotimpuri. Bateriile se descarcă mai repede și s-ar putea să fii nevoit să le schimbi cu cele de rezervă mai des(depinde cât de mult fotografiezi), însă încălzirea bateriilor aparent descărcate, deseori pare să le trezească la viață. Păstrează-le la cald, sub îmbrăcăminte.
Când ieșiți afară protejați echipamentele de zăpadă până când se răcește aproape de temperatura mediului, altfel, zăpada se topește pe el și îngheață la îmbinări.
În cazul în care vă expuneți aparatul foto mai multă vreme și ninge folosiți husă de protecție pentru camera foto.
În condiții extreme scoateți camera în aer liber doar când fotografiați, în rest, țineți-o izolată într-un sac impermeabil sau sub multe straturi de îmbrăcăminte.