Măsuri de siguranță la ședința foto newborn

Atunci când privești la fotografiile dintr-o galerie foto nou-născut, vezi mânuțe, degețele, piciorușe și fețișoare drăgălașe și adorabile. Uneori bebelușul este înfășat, alteori nu, îl vezi în fotografii newborn în diferite poziții și în diferite accesorii (leagăne, căzi de baie, boluri, găletușe, fotolii, pătuțuri, etc…).

Chiar dacă scopul nostru în ședința foto nou născut este de a crea prin fotografii acele amintiri de neprețuit, de a-ți oferi fotografii newborn frumoase pentru a-ți aminti acele mici detalii ale bebelușului tău drag, prioritatea noastră este să vă pastrăm bebelușul în siguranță pe tot parcursul ședinței foto nou născut.

Astfel la studioul foto din Cluj am stabilit un set de măsuri de siguranță, înainte și în timpul ședinței foto newborn, dintre care voi enumera câteva, pe care e bine să le cunoști, indiferent la cine vei apela pentru o ședință foto nou născut.

  1. Igienizarea și dezinfectarea studio-ului foto înaintea ședinței foto newborn

Încep cu ceea ce este esențial înainte de a intra într-un studio foto cu un nou născut: igienizarea și dezinfectarea acestuia,a întregului spațiu și a tuturor obiectelor și accesoriilor care se află în studio foto. Sistemul imunitar al unui bebeluș este vulnerabil și în dezvoltare și nu îmi asum niciun risc. Ne dezinfectăm mâinile înainte și în cursul ședinței foto, dacă e nevoie purtăm măști.

  1. Planificarea și organizarea materialelor necesare în cursul ședinței foto nou născut

Avem întotdeauna un plan al ședinței foto newborn în minte, este un plan care bineînțeles se va adapta la bebeluș și la nevoile lui, dar este important să ai un workflow al ședinței foto newborn.

Pregătim tot ce avem nevoie astfel încât să avem totul la îndemână în timpul ședinței foto nou născut: materiale, accesorii, ținute pentru bebeluș.

  1. Materiale și accesorii folosite în ședința foto nou născut

Materialele care vin în contact cu pielea bebelușului sunt din fibre naturale (bumbac, lână) și blânde cu pielea nou născuților. Acestea sunt întotdeauna spălate înainte de oricare ședință foto newborn cu detergenți adecvați pentru nou născuți. Multe din modelele de ținute sunt unicate, ele fiind lucrate manual de către noi.

Accesoriile folosite în ședinta foto nou născut (boluri, coșuri, paturi, etc…) sunt alese astfel încât să fie: solide, sigure, nu se pot sparge / rupe, au marginile adecvate, sunt special concepute pentru ședințele foto newborn. Nu folosim în ședințele foto newborn obiecte din sticlă, sau care nu au stabilitate, sau cu margini care pot zgârâia. Toate echipamentele pe care le folosim în studio pentru ședința foto nou născut sunt, de asemenea, 100% sigure și stabile.

  1. Siguranța bebelușului în timpul ședinței foto newborn

Siguranța bebelușului în timpul unei ședințe foto nou născut este crucială și se referă la mai multe elemente:

– dezinfectarea mâinilor persoanei care va lucra cu bebelușul (Ana Maria) pentru înfășare, poziționare

– crearea temperaturii potrivite pentru bebeluș pe tot parcursul ședinței foto newborn (24+grade C)

– supravegherea permanentă a bebelușului în timpul ședinței foto newborn, în orice poziție/accesoriu ar fi așezat, oricât de sigur ar părea, bebelușul nu va rămâne deloc nesupravegheat pentru a evita eventuale mișcări bruște care pot duce la accidente nedorite

– observarea, cunoașterea și înțelegerea limbajului corpului și a reacțiilor bebelușului pe tot parcursul ședinței foto newborn

Am exemplificat doar câteva din măsurile de siguranță (ele sunt mult mai multe), pe care orice fotograf profesionist trebuie să le cunoască și să le îndeplinească atunci când oferă ședințe foto newborn, dar este important ca și părinții să fie informați și să nu ezite să pună întrebări fotografului înainte de a lua o decizie definitivă.

Suntem Adrian și Ana Maria, fotografi, cuplu și părinți ai unui băiețel minunat. În fiecare ședință foto newborn colaborăm și ne bucurăm de momentele petrecute, în deplină siguranță, cu voi părinții și îngerașii voștri. Accesând link-ul galerie foto newborn puteți viziona ședințele foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *