Fotografia la nuntă pentru începători: Partea a II-a

Inițial mi-am propus să scriu un articol despre acest subiect. Când m-am apucat de scris am trecut la două și puțin mai târziu la trei articole, deci în total o să fie o serie de trei articole cu sfaturile mele pentru cei care vor să pornească, sper din plăcere, pe acest drum. Acestea fiind spuse, trec direct la subiect și în acest articol îți prezint încă sașe sfaturi pe care eu le consider foarte importante:

7. Back-up la echipamente
Carduri, acumulatori, obiective… orice echipamente pe care le folosești pentru a realiza, sau care te ajută la realizarea fotografiilor trebuie să aibă un back-up. De ce? E simplu. Nu poți fotografia evenimente fără aparat de fotografiat sau obiective.

8. Ședințe fotografie gratuit
Având in vedere că ești la început de drum în fotografie ai nevoie de portofoliu, trebuie să le prezinți ceva oamenilor atunci te întâlnești cu ei motiv pentru care vorbește cu cunoscuții tăi, anunță-i că te-ai apucat de fotografie și spune-le să te lase să fotografiezi evenimentele lor gratuit dacă atât ei cât și tu aveți încredere că o să te descurci, dacă nu, fotografiază alături de fotograful profesionist care este plătit pentru a fotografia acel eveniment. Astfel, vezi cum fotografiază alți fotografi.

9. Obiective pentru început
Având în vedere că ești la început, bugetul este redus, sau echipamentele sunt luat în rate, știu cum este. Următoarele obiective ți le recomand pentru a le folosi la început de drum în fotografia de evenimente, mai mult de atât eu consider că nu ai nevoie pentru început: 17-50mm 2.8, 35m 1.4 sau 1.8, 85mm, 1.4 sau 1.8, în funcție de buget.

10. O persoană deschisă
Pentru a deveni un fotograf profesionist la nunți, botezuri sau alte evenimente trebuie să fii empatic, deschis, comunicativ, să ai răbdare și să fii acolo prezent pregătit să oferi tot ce poți tu mai bun pentru acel eveniment, atât cât știi și poți în momentul respectiv.

11. Vânează momente
Atunci când ești pe ringul de dans sărind peste faza în care deja setările la aparat sunt făcute, eu stau și vânez momente, dar mă mișc. De regula aceste momente frumoase le găsești doar acolo și fiind prezent sunt slabe șanse să le pierzi. Dacă stai la masă și fotografiezi o jumătate de oră, după care mai stai la masă o oră și mai fotografiez o jumatate de oră mai târziu, nu obții mare lucru și ratezi anumite momente din cauză că nu ești prezent acolo, unde se întâmplă acțiunea.

12. Portofoliul
Construirea unui portofoliu este foarte importantă de la bun început. Atunci când faci fotografii la evenimente faci două tipuri de fotografii: un anumit tip pentru clienții tăi și alt tip pentru tine. Ceea ce ție îți place, s-ar putea ca lor să nu le placă, așă că dacă găsești lucruri care îți plac, nu ezita să le fotografiezi, cu siguranță vor fi alte persoane la care o să șe placă.

Sper că ți-a plăcut acest articol și dacă ești la început de drum sper să te ajute în aceast domeniu frumos: fotografia.

Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *