Evenimentele private interzise din nou

Evenimentele private, nunți, botezuri sau mesele festive, vor fi interzise la nivel național, atât în interior cât și în exterior până în momentul scăderii numărului de cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat.

El a precizat: „Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”

Ceremoniile religioase de botez și cununie nu intră în această categorie din cauză că există reguli speciale pentru astfel de ceremonii, acestea se pot desfășura, dar cu un număr limitat de 16 persoane.

Raed Arafat a mai precizat că se poate reveni asupra acestei interdicții doar dacă situația se îmbunătățește.

Comitetul Naționat de Situații de Urgențe a decis că purtarea măștilor în spațiile aglomerate deschise devine obligatorie, în zonele aglomerate și în locațiile unde se înregistreaza un număr crescut de cazuri.

CNSU a decis pe de altă parte că restaurantele, sălile de cinema și teatrele se vor putea funționa în interior în două cazuri:

  1. În zonele unde sunt până la 1.5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu o capacitate de 50%.
  2. În zonele unde sunt de la 1.5 la 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu o capacitate de 30% și cu programul limitat până la ora 23:00.

Restaurantele din zonele în care cazurile depășesc peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Avân în vedere perioada prin care trecem, toamnă-iarnă, sezon în care este prezentă și gripa, îmi vine greu să cred că se vor mai putea organiza evenimente până în primăvara anului viitor, dar sper să mă înșel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *