Cum fotografiezi un city break

Recent am fost plecat într-un city break la Roma și doresc să îți împărtășesc câteva sfaturi utile despre cum să te pregătești pentru câteva zile de fotografiat într-un city break.

Înainte vreau să subliniez câteva aspecte esențiale:

1. Înțelege înainte să pornești la drum că nu poți fotografia totul, planifică bine și împacă-te cu ideea, iar atunci când fotografiezi oferă tot ce poți.

2. Activeaza-ti roamingul și datele mobile cât încă ești în țară, altfel te cam complici și pierzi timp inutil.

3. Înainte de a începe călătoria stabilește ce vei vizita și documentează-te despre locațiile pe care urmează să le fotografiezi.

Și acum cele mai importante:

4. Curăță echipamentele înainte să pornești, nu vrei să stai să ștergi un obiectiv sau un filtru atunci când trebuie să fotografiezi. Timpul este scurt, fructifică-l la maxim!

5. Acumulatorii trebuie să fie încărcați și să te asiguri că ai suficienți pentru o zi de fotografiat, aș zice că trei sunt de ajuns, dar depinde de aparatul pe care il folosești.

6. Pentru un city break nu recomand să cari după tine laptop, ia cu tine mai multe carduri: 4-5 carduri de 64 gb, mie îmi ajung 3-4 zile de fotografiat.

7. Decide din timp ce urmează să vizitezi în fiecare zi, ținând cont de: prognoza meteo și de lumina zilei, ca să fotografiezi ceea ce îți dorești în perioada cea mai potrivita a zilei.

8. Fotografiază printre primii, sau printre ultimii, locurile aglomerate, astfel, cel mai probabil va fi mai puțină lume care să te „încurce”

9. Verifică din timp programul mijloacelor de transport în comun: metrou, autobuze și circuitul lor, stabilește cel mai scurt traseu până la obiectivele pe care ți-ai propus să le fotografiezi.

10. Comandă online biletele de intrare la cele mai renumite obiective deoarece astfel nu mai stai la cozi interminabile și câștigi timp pentru fotografiat.

11. Unele locatii nu îți permit să folosești trepiedul, vezi care sunt acelea și nu îl căra de pomana după tine. O să ai destule lucruri de cărat, așa că ia doar ce ai nevoie.

11. Nu ezita atunci când ceva îți atrage atenția, este una dintre regulile de aur. Odată ajuns acasă o să ai timp de selecții, dar momentele trecute, nu se vor întoarce. Profită de fiecare ocazie.

12. Nu uita de detalii, ferestre, balcoane, indicatoare, tarabe, terase sau alte lucruri care sunt diferite față de ce găsești la tine acasă.

13. Fotografiază indiferent de vreme. Vremea nefavorabilă nu este un pretext pentru a rămâne în casă, toate tipurile de vreme au propriile lor beneficii. O fotografie alb-negru realizată pe vreme ploiasă oferă o ambianță diferită, de asemenea profită din plin de culorile și luminile care se reflectă pe o stradă „plouată” noaptea.

muzeele vaticanului14. Surprinde oamenii în cadrele tale. Nu ezita să fotografiezi oamenii într-un oraș pe care îl vizitezi, adaugă emoție imaginilor. Cu siguranță unor subiecți nu le va face plăcere,
ai răbdare, se va ivi ocazia perfectă.

15. Plimbă-te. Subiectele interesante nu îți sar în fața, le găsești plimbându-te.

16. Distrează-te! Nu este totul despre fotografiat, procedează în așa fel încât să ai timp pentru tine, pentru relaxare și să te bucuri de city break, nu să fie totul doar o alergatură.

Mai jos găsești o parte din fotografiile realizate de mine în Roma.

Așa îmi programez eu de regulă orice deplasare, sper că o să te ajute și pe tine să îți planifici timpul mai bine pentru a fotografia mai mult.

Tu cum îți planifici deplasările când fotografiezi?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *