Cum fotografiez un botez

Botezul copilului este unul dintre cele mai importante momente din viața unei familii. Venirea copilului pe lume marchează emoții și sentimente necunoscute înainte și dă startul cu adevărat la viața de familie.
Deoarece botezul copilului vostru va fi o amintire prețioasă consider esențial să aveți un fotograf profesionist care să surprindă cu pasiune acele momente unice ale evenimentului.

Vom începe ziua împreună și o să vă însoțesc la cele trei momente principale ale evenimentelui pe care pun accent: acasă, la biserică și la sala de evenimente, iar în rândurile de mai jos explic ce fac aceste momente.

Sesiunea foto de acasă

În aproape toate cazurile ajung la domiciliul clientului cu două ore înainte de plecarea la biserică. În aceste două ore comunic foarte mult cu copilul iar de cele mai multe ori acesta îmi și zâmbește, ca ”răsplată a muncii depuse” :), iar atunci când o face, eu il voi privi prin vizorul aparatului de fotografiat cu degetul pe declanștor. Consider că în aceste două ore copilul se acomodează cât de cât cu mine.

Deși majoritatea părinților cu care vorbesc îmi spun că o oră e suficient și o parte din fotografi consideră la fel, din experiența mea vă spun că nu este așa: le explic părinților că poate copilul doarme când ajung, sau pe parcurs, sau trebuie alăptat, sau trebuie schimbat de scutec, etc… și astfel trecem rapid la varianta propusă de mine. În timp ce copilul doarme sau este alăptat/schimbat eu fotografiez: hăinuțele lui, camera lui, jucăriile, îl surprind când doarme și pun accentul pe cadre apropiate cu mânuțele/
piciorușele goale.

În cadrul sesiunii foto de acasă surprind fotografii cu copilul în diferite ipostaze: îmbrăcarea bebelușului, fotografii împreună cu părinții, bunicii, nașii, alte rude și prieteni.

Sesiunea foto la Biserică

În cadrul celui de-al doilea moment important din ziua specială a bebelușului capturez toate momentele de la ceremonia religioasă, începând cu nașii, preotul, părinții, momentele când este dezbrăcat/îmbrăcat copilul, botezul în apă, tăierea părului și așa mai departe până la fotografia de la final cu părinții, nașii și preotul/preoții.

Sesiune foto la sala de evenimente

Ajunși la ultimul moment și probabil cel mai așteptat de toți, petrecerea de la restaurant, încep prin a fotografia detalii: candy bar-ul, fruit bar-ul, decorațiunile sălii, aranjamentele florale, decorul recepției, mărturiile și orice altceva mai consider că trebuie fotografiat la fața locului.

Surprind totodată și alte momente interesante precum: urările ursitoarelor, animatoarele care fac diferite activități și jocuri cu copiii, interpretările unor artiști, dansul invitaților. Dacă locația ne permite ieșim afară la fotografiat într-o repriză scută de 15-30 de minute cu părinții și bebelușul, după aceea continui să creez amintiri plăcute pentru orice dorește de la acea petrecere.

Fotografierea tortului este esențială, e ca o carte care încheie povestea frumoasă a botezului bebelușului.

În momentele de pauză pe care le am la botez deschid laptop-ul și editez rapid părinților 15-30 de fotografii pe care apoi le trimit pentru a putea face postări pe Social Media ca să se bucure la maxim de ziua respectivă.

Îmi place mult ca fotograf să fiu alături de oameni în aceste evenimente speciale și să surprind acele momente unice pe care uneori clienții mei nu le observă, dar privind fotografiile la sfârșit, cel puțin din recenziile primite, sunt foarte fericiți de alegerea pe care au făcut-o.

Închei acest articol prin a spune că scopul meu în ziua botezului este acela de a crea amintiri memorabile pentru părinți și aștept cu drag programările pentru a putea pune la punct toate detaliile din ziua botezului astfel încât aceasta să fie cât mai plăcută.

Te invit pe pagina de portofoliu fotografii botez pentru a vedea portofoliul meu în materie de fotografie la botez iar pentru tarife te invit pe pagina de tarife fotografie botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *