Cea mai buna perioadă pentru o ședință foto nou-născut – Cluj

Fotografia de nou-născut este o ramură specifică a artei fotografice.

Perioada recomandată pentru o ședință foto newborn este în primele 14 zile după naștere, criteriile care au determinat stabilirea acestei perioade deși variate, se referă în general la comportamentul bebelușilor.

Bebelușii au nevoie de somn pentru a crește și a se dezvolta bine, asta înseamnă 14-17 ore de somn /zi. Bebelușii dorm intervale de 2-3 ore, unii chiar 4 ore, se trezesc des pentru hrană deoarece au stomacul mic.

Tiparul de somn al unui nou născut cuprinde: somnul profund și somnul ușor cu oscilații între ele. Un episod de somn profund ține cam 40 de minute, moment în care este bine să realizezi cât mai multe fotografii newborn.

Comportamentul unui nou născut îți vorbește despre nevoile lui care în principal sunt: nevoia de conexiune și de hrană.

Nevoia de conexiune a unui nou născut se manifestă prin zâmbete, contact vizual, mici zgomote și atunci când bebelușul e relaxat și interesat (întoarce capul, se uită în jur…). Când un nou născut e în această fază, ne bucurăm de realizarea unor fotografii frumoase cu părinții.

Un nou născut plânge când: îi e foame, e obosiț/suprastimulat, nu se simte confortabil, e bolnav.

Înțelegem prea bine că nu poți lucra cu un bebeluș flămând, nici nu ne dorim asta! Vom opri fotografierea ori de câte ori bebelușul are nevoie să fie hrănit și vom relua ulterior ședința foto nou-născut.

Un nou născut care a rămas treaz mai mult de o oră, va fi obosit și cel mai probabil va plânge. În ședința foto newborn ne organizăm astfel încât nu există aceste situații.

S-a constatat că bebelușii plâng și se agită mai mult după masa și seara, iar pe măsură ce cresc, plânsul lor se rărește. Stabilim ședința foto newborn în principal în prima parte a zilei și pentru acest motiv.

Unii nou născuți nu se simt confortabil în poziții laterale, iar atunci când îi așezi pe burtică pentru o fotografie e nevoie de atenție și o poziționare corectă pentru a nu pune presiune pe gât/piept, ținem cont de toate aceste aspecte în timpul ședinței foto nou născut. Nu forțăm bebelușul în nicio poziție de dragul de a realiza o fotografie newborn, vom pune mereu siguranța și confortul nou născutului pe primul loc.

Ne informăm de la părinți, înaintea ședinței foto nou născut, dacă bebelușul suferă de vreo condiție medicală sau sunt anumite recomandări din partea medicului.

În fotografia de nou născut, ca profesionist, ai nevoie, pe lângă creativitate, de cunoștințe temeinice legate de bebeluși, de multă răbdare, blândețe și înțelegere.

Când răspunzi bebelușului cu un zâmbet, o atingere, o îmbrățișare, bebelușul învață că lumea din jur este un loc sigur pentru el . Ne străduim să facem asta în fiecare ședință foto newborn.

Orice fotografie e mai reușită atunci când bebelușul este relaxat și liniștit, iar totul decurge firesc pe parcursul unei ședințe foto newborn.

Pe măsură ce timpul trece, bebelușul se obișnuiește tot mai mult cu mediul extern, iar orele lui de somn se reduc.

Dacă ai un bebeluș mai mare, nu trebuie să îți faci griji, vei putea beneficia de o ședință foto cu realizarea unor fotografii minunate, doar trebuie să ne contactezi.

Suntem Adrian și Ana Maria, fotografi, cuplu și părinți ai unui băiețel minunat. În fiecare ședință foto newborn colaborăm și ne bucurăm de momentele petrecute cu voi părinții și îngerașii voștri.

Deoarece înțelegem deplin acest lucru, in studioul nostru din Cluj, ședintele de fotografie newborn se desfășoară mereu într-o atmosferă relaxantă și plăcută pentru părinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *