Ce se intâmplă cu nunțile după 15 mai?

Nunțile și botezurile au fost amânate forțat de starea de urgență din cauza pandemiei cauzată de virusul SARS-CoV-2, unele au fost amânate spre toamnă, altele însă, mutate pentru 2021 cu speranța că lucrurile vor reveni la normal anul viitor. În perioada în care starea de urgență a fost activă evenimentele au putut fi organizate, dar nu cu un număr mai mare de 8 persoane. Din informațiile pe care le am de la am de la restaurantele cu care colaborez, nimeni nu și-a organizat nunta în formatul de 8 persoane.

Câte persoane pot participa la un eveniment după 15 mai?

După dată de 15 am ieșit din starea de urgență și am intrat în starea de alertă. Comitetului Național pentru Situații de Urgență a informat vineri, 15 mai, că vor fi permiși un număr de maxim 16 persoane la un eveniment privat în interior, respectând regulile de distanțare socială.

Luni, 18 mai, Guvernul a adoptat în ședință Hotărârea de Guvern prin care este declarată starea de alertă în baza legii 55/2020, adoptată săptămâna trecută de parlament. Noua stare de alertă are noi modificări față de hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, de vineri. Astfel, numărul persoanelor care pot participa la un eveniment privat în spații închise este de 8 persoane, nu 16 cum a stabilit inițial Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Circulația în afară localităților se face doar cu declarația pe proprie răspundere, de asemenea este obligatoriu purtarea măștii în spațiile închise, în transportul în comun și la locul de muncă.

După cum am scris în articolul: Cum afectează Coronavirusul nunțile, îmi mențin părerea că în acest an nunțile nu se vor organiza. Cea mai bună variantă pe care o au mirii la dispoziție este să facă cununia civilă și eventual cea religioasă, iar petrecerea să fie organizată în 2021, cu speranță că până în luna mai, vom avea un vaccin. Partea bună în acestă situație, privind din punctul meu de vedere, al unui fotograf, este că anul viitor voi avea mai mult timp la dispoziție cu mirii la ședințele foto 📷 📷 📷

În final, nu pot decât să sfătuiesc mirii să își reprogrameze nunțile pentru anul 2021, știu nu este o situație plăcută, dar nu e plăcută pentru multă lume, nu doar pentru miri și cred eu că cea mai bună soluție este să ne adaptăm la situația pe care o avem. 

Îți mulțumesc că ai citit articol și îți doresc toate cele bune! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *