Amintiri de neprețuit cu o ședință foto newborn – Cluj Napoca

Te gândești la o ședință foto newborn (nou-născut), dar nu știi nimic despre acest tip de ședință foto. Scopul acestui articol este de te informa cât mai bine posibil despre ședința foto newborn.

Îmi imaginez că aștepți un bebeluș sau ai născut recent, așa că vreau să încep prin a spune: Felicitări!

Sunt convins că dorești să iei cea mai bună decizie cu privire la cine alegi să fotografieze bebelușul tău, deoarece aceste fotografii sunt amintiri de neprețuit. Timpul înapoi nu-l vei mai putea întoarce, dar peste ani și ani vei privi cu mult drag aceste fotografii de acum și te vei felicita pentru alegerea făcută.

Din acest motiv în acest articol îți voi explica exact cum funcționează sesiunile mele de fotografie nou-născuți.

 

Ce este o ședință foto newborn?

O ședință foto newborn este o șediță foto pentru bebeluși care au vârsta cuprinsă între 5 și maxim 30 de zile. Recomandarea  este ca ședința foto newborn să aibă loc în primle 14 zile. Motivul principal care stă la baza acestei recomandări este faptul că pe măsură ce timpul trece bebelușul se acomodează tot mai mult la mediul extern – din afara pântecelui matern, ciclurile de somn profund se modifică, musculatura lui  devine mai puternică și articulațiile lui se întăresc, nemaiavând flexibilitatea de la început.

Ședința foto newborn are loc în studioul meu din Cluj-Napoca.

În sedința foto ne vom asigura că siguranța bebelușului este prioritară și orice decizie vom lua va fi în funcție de starea bebelușului, cu asta vreau să spun de la bun început că nu vom forța în nicio poziție și în niciun fel bebelușul.

Scopul ședinței foto newborn este crearea unor amintiri de neprețuit și imortalizarea acestei perioade din viața voastră, în acest sens în timpul sesiunii foto newborn mă axez pe realizarea unor fotografii naturale, capturarea detaliilor și a momentelor alături de familie și frați/surori.

Despre studio

Studioul este un spațiu amenajat confortabil, pentru ca voi părinții să vă simțiți relaxați pe toată durata ședinței foto nou-născut.

Înaintea de oricare ședință foto nou-născut, studioul este complet igienizat și dezinfectat, în cele mai mici detalii, pentru că țin la siguranța deplină a bebelușului tău.

Folosesc doar accesorii special concepute pentru ședințe foto nou născuți, sunt foarte atent la siguranța bebelușului și nu risc nimic când vine vorba despre asta.

Toate accesoriile sunt dezinfectate și toate materialele folosite sunt spălate cu detergenți recomandați pentru igiena bebelușului. Materialele care ating pielea bebelușului sunt din fire/fibre naturale, 100% sigure și cele mai multe din ele confecționate manual.

Înainte de ședința foto nou-născut totul este pregătit pentru ca apoi să ne putem concentra atenția asupra bebelușului.

În timpul in care se desfășoară ședința foto nou-născut, temperatura în studio este adecvată bebelușului, adică 24+°C .

Câteva informații despre ședința foto nou-născut

Pachetele diferă în funcție de preferințele voastre și bugetul alocat acestei ședințe foto newborn. Găsiți oferta mea aici: tarife fotografie newborn Cluj

Dacă v-am stârnit interesul, urmează câțiva pași necesari:

– o consultație telefonică cu Ana Maria despre ședința foto newborn în general, personalizarea  în funcție de preferințele voastre. Ana Maria se va ocupa de înfășatul bebelușilor cu mult drag, atenție și iubire pentru cei mici.

– vei primi un e-mail de pregătire cu diferite informații și răspunsuri la eventualele întrebări

– odată luată decizia, urmează să ne reauzim la întoarcerea din spital, după naștere, pentru a stabili data și ora la care va avea loc ședința foto nou-născut.

– în ziua și la ora stabilită, vă aștept la ședința foto newborn în studio.

– buna dispoziție și consultanța fac parte din oricare pachet pe care îl alegeți.

– editarea și retușarea profesională a fotografiilor este ultima etapă înainte să vă bucurați de fotografii.

La ce rezultate să te aștepți de la ședința foto newborn?

Am creat diverse pachete la ședințele foto newborn ca să aveți mai multe opțiuni, în funcție de alegera dvs, primiți între 10 și 50 de fotografii unice, fiecare editată profesional.

Toate fotografiile vor fi realizate în stilul meu propriu și natural cu accent pe bebeluș și familie.

Poți vizualiza stilul meu in care fotografiez nou-născuții în accesând: portofoliu fotografie nou-născut.

Fotografiile sunt influentațe de:

  1. Culorile și texturile materialelor pe care le veți alege
  2. Diferitele poziții în care fotografiem bebelușul (nu forțăm bebelușul în anumite poziții dacă observăm că bebelușul reacționează, sau nu e confortabil)
  3. Detaliile deosebite care fac bebelușul tău unic.
  4. O fotografie cu un articol preferat (jucărie,etc.), dacă e cazul

În caz de îmbolnăvire (a noastră sau a voastră), pentru siguranța bebelușului vom reprograma ședința foto newborn.

Ce înseamnă fotografii editate profesional?

Fiecare fotografie va fi editată separat cu atenție, iar toate imperfecțiunile vor fi corectate în mod profesionist.

Abordare axată pe bebeluș

În timpul ședinței foto nou-născut atenția noastră este axată pe bebeluș.

Bebelușul nu va rămâne niciun moment nesupravegheat. Fiecare bebeluș e diferit, iar noi suntem atenți la toate reacțiile lui, la starea lui generală, la tot ce comunică prin limbajul corpului.

Toate manevrele de înfășare/poziționare se desfășoară într-un mod sigur și blând, cu multă iubire și răbdare.

Unii bebeluși nu se simt confortabili în anumite poziții, altora nu le place să fie prea mult atinși, sau dezbrăcați, noi nu vom forța niciun aspect și vom avea grijă să nu îl suprastimulăm.

Dacă pe parcursul ședinței foto newborn, bebelușului i se face foame, vom face o pauză, timp în care îl puteți hrăni în intimitate.

Prioritatea noastră este să ne asigurăm că bebelușul tău rămâne în siguranță și confortabil pe tot parcursul ședinței foto de nou născut.

Detalii

În timpul sesiunii foto îmi place să fotografiez detalii, de aproape, macro. Astfel cel puțin un detaliu, fie că este vorba de piciorușe, mânuțe, degețele, ochi sau nas (sau orice altceva este unic și specific bebelușului tău) se va regăsi în pachetul ședinței foto newborn.

Vestimentația

Nu trebuie să aduceți nicio ținută pe care să o poarte bebelușul în timpul ședinței foto.

Pentru a avea un impact mai puternic și a arata mai bine în fotografii vă recomand să alegeți una sau maxim doua culori atunci când vă alegeți îmbrăcămintea. Culorile neutre funcționează cel mai bine în studio. Alăturat poți observa câteva exemple cu culori neutre .

Odată ce ați ales culorile, alege o ținută pentru fiecare persoană (părinte, frate/soră) care se potrivește cu cele două culori.

Evitați hainele cu scris sau cu imagini pe ele deoarece acestea distrag atenția în fotografie și nu arată profesionist. Atenția trebuie să fie pe voi și bebelușul vostru.

Când alegeți ținutele membrilor familiei nu este nevoie ca toată lumea să poarte același lucru, acestea trebuie doar coordonate să arate bine.

Pentru mai mult confort puteți să aveți în vedere temperatura din timpul ședinței foto newborn (24-28 grade C).

Ce trebuie să aduc la studio?

Vă recomandăm să aduceți cu voi la studio scutece și lapte praf, dacă este cazul. În funcție de tipul de pachet pe care îl alegeți, petreceți pentru această ședință foto până la 4 ore și vrem să ne asigurăm că bebelușului nu ii lipsește nimic.

Ce se întâmplă în ziua ședinței?

În ziua când se va desfășura ședința foto newborn ne vom întâlni în studio, unde după o scurtă acomodare, vom trece la pregătirea bebelușului (dezbrăcarea și înfășarea lui).

În condiții normale, se începe cu fotografierea bebelușului singur, în diferite poziții și cu diverse accesorii, iar ulterior se fac fotografiile cu părinții și frații/surorile, dacă este cazul.

Aceasta nu este însă o regulă fixă, dacă bebelușul este treaz  îl putem fotografia la început cu părinții și apoi singur.

Ne adaptăm pe parcurs.

Durata unei ședințe foto newborn

Ședințele foto de nou-născut durează între 2 și 4 ore. Motivul pentru care acest timp este atât de variabil este pentru că fiecare bebeluș este diferit.

Unii bebelușii dorm toată ședința foto, alții au nevoie de mai mult timp pentru a adormi, mai adăugăm și eventualele pauze pentru: hrănire, schimbare de scutec, îmbrățișarea sau mângâierea părinților, etc.

Lucrăm în ritmul și nevoile particulare ale fiecărui bebeluș și facem tot posibilul ca părinții să se simtă relaxați și confortabil.

Când trebuie să îmi rezerv ședința pentru nou-născut?

Recomand să vă rezervați ședința foto newborn înainte de a se naște copilul, pentru a vă asigura că voi putea să vă găzduiesc ședința în intervalul de 5 până la 14 zile.

După ce stabilim un prim contact și în urma consultației telefonice în care primiți răspunsuri la întrebările pe care le aveți, dacă sunteți hotărâți, ne comunicați perioada estimată de medic pentru naștere.

Fixarea datei și orei se face, telefonic, după ce v-ați întors de la spital cu bebelușul, de preferat în intervalul de 5 până la 14 zile.

Dacă copilul s-a născut deja, are mai mult de 2 săptămâni și ai decis că vrei o ședință foto, te rugăm să ne contactezi pentru a găsi cea mai bună variantă.

Cum pot să rezerv o ședință foto new born?

Simplu. Accesând pagina de contact și completând formularul.

Despre mine

Eu sunt Adrian Șuhan, fotograf profesionist cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu. În decursul acestor 10 ani de activitate am practicat cu pasiune diferite ramuri ale acestei arte: fotografia de produs, fotografia culinară, fotografia la evenimente private, fotografia peisajelor și fotografia sportivă.

În 2021, an de pandemie, am adaugat acestor frumoase categorii de fotografie și ședințele foto și am început cu ședințele foto de Crăciun. Având în vedere succesul pe care l-am avut cu ședințele foto de Crăciun, m-am motivat și în acest an, 2023, mi-am deschis propriul studio foto.

În acesti 10 ani de activitate mi-am imbunătățit an de an calitatea serviciilor și stilul.

Persoana cu care colaborez în ședințele foto nou născuți este instruită de traineri acreditați internațional în acest domeniu, are cursul de prim ajutor Crucea Rosie Cluj, cursuri despre newborn behaviour & medical condition și nu în ultimul rând… este mama unui băiețel.

Folosesc echipamente profesionale mirrorless marca Nikon, deoarece consider că Nikon se potrivește cel mai bine nevoilor mele.

”Există un singur ”cel mai frumos copil” în lume și totuși fiecare mamă îl are ”- proverb latin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *