5 sfaturi pentru decuparea fotografiilor

În acest articol îmi propun să îți spun câteva sfaturi despre cum decupez eu fotografiile, atunci când o fac, din cauză că nu toate fotografiile pe care le realizez le și decupez. Încerc să mă concentrez pe compoziția imaginii atunci când realizez fotografiile, asta pentru a evita munca la post-producție cât se poate de mult.

Oricum, oricât de mult vei încerca să eviți decuparea fotografiilor, vor exista întotdeauna cazuri în care trebuie să le decupezi, iar pentru a decupa fotografiile ca un fotograf profesionist ți-am pregătit 5 sfaturi importante de care țin cont eu atunci când decupez fotografiile.

  1. Evită decuparea excesiv de mult, decât dacă este absolut
  2. Atunci când decupezi o fotografie, respectă raportul de 3:2. Camerele DSLR au acest raport, iar acesta este, de asemenea, cel mai frecvent raport utilizat.

Cum păstrezi raportul de 3:2 la decupare? În Photoshop și Lightroom atunci când decupezi fotografiile ține apăsat tasta Shift, astfel fotografiile vor păstra aspectul de 3:2, realizat de aparatul de fotografiat.

Cumpărătorii de fotografii doresc să își facă ei propriile decupaje așa că respectarea rapoartelor standard este esențială.

  1. Decupează imaginea pentru a elimina distragerile și detaliile inutile. Decuparea este foarte utilă pentru a ajuta fotografia ta să spună povestea mai clar. Ce înseamnă acest lucru? Orice lucru care nu este esențial în povestea fotografiei tale trebuie decupat, sau înlocuit/șters din fotografie, de la o mână, un cap, un picior sau orice alt detaliu care nu este necesar.
  2. Folosește regula treimilor cât decupezi fotografiile. Din punct de vedere estetic, atunci când decupezi fotografiile dacă folosești regula treimilor va duce la obținerea unei fotografii mai plăcute și echilibrate.
  3. Acordă atenție suplimentară atunci când decupezi imagini cu oameni, încearcă să le păstrezi complete. Nimănui nu îi va plăcea să vadă o imagine din care ai tăiat o jumătate de mână, picioarele, o parte din fața persoanei sau prea mult păr.

Mulțumesc pentru că ai citit acest articol și sper că informațiile găsite te ajută. Toate cele bune!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *