5 cărți de fotografie care trebuie citite

Având în vedere că este pandemie de Covid 19 m-am gândit să scriu acest articol prin care să le recomand tuturor fotografilor începători și profesioniști câteva dintre cărțile pe care le-am citit și consider că merită citite.
Important este ca după ce trece pandemia să revenim cu forțe noi, pregătiți să surprindem cu pasiune evenimentele clienților noștri, indiferent de domeniul de activitate.


1. Manualul de fotografieMichael Freeman. Cartea are 640 de pagini și este rezultatul unei lungi și frumoase cariere în domeniul fotografiei. Michael Freeman este recunoscut de mult timp ca un maestru al camerei de fotografiat și un autor de succes, cărțile scrise de el s-au vândut în peste două milioane de exemplare. O parte din ele sunt traduse în peste 20 de limbi. Din păcate, nu găsim toate cărțile scrise de el și în limba română, dar acest exemplar l-am găsit și vi-l recomand cu drag. Michael Freeman se bucură de recunoaștere la nivel mondial realizând fotografii pentru multe publicații internaționale renumite.

2. Digital Potography MasterclassTom Ang. Tehnici avansate pentru a crea fotografii perfecte. Proiecte pas cu pas, misiuni creative și sfaturi neprețuite ale fotografilor profesioniști îți oferă tot ce ai nevoie pentru a face fotografia perfectă. Acest volum te ajută să îți îmbunătățești abilitățile, să îți dezvolți „ochiul fotografic” și să te apropii de tehnici avansate.

Volumul are 358 de pagini și se găsește în România doar în limba engleză.

3. 101 Ponturi în fotografia digitală – Michael Freeman. Această carte iți explică cum poți folosi aparatul de fotografiat în mod eficient și creativ și cum poți gândi fotografia ca un expert. Fotograf profesionist sau amator vei găsi informații valoroase în această carte.

Se găsește în limba română și are 176 de pagini.

4. Ochiul fotografului – Michael Freeman. Compoziție și design pentru cele mai reușite fotografii. Autorul explică în aceată carte cum oricine poate dezvolta abilitatea de a descoperi și de a surprinde imagini digitale deosebite, explicând de ce anumite fotografii sunt reușite iar altele nu. Cartea conține imagini și scheme edificatoare explorând abordările tradiționale ale compoziției și designului, dar prezintă și tehnici digitale moderne, menite să extindă posibilitățile fotografului creator.

Cartea are 192 de pagini și se găsește în limba română.

5. Digital Photography Month by Month – Tom Ang. Recomandată în special pentru fotografii de peisaje, cartea surprinde esența fiecărui anotimp. Oferă sfaturi practice pentru a face fotografii în toate perioadele de timp și în orice fel de situații de iluminare de la o dimineață înghețată de iarnă până la după-amiază toridă de vară. Tom Ang explică tehnicile cheie într-un stil simplu și îți arată cum să creezi fotografii fantastice, indiferent de camera pe care o folosești. Toate ideile și inspirația de care ai nevoie
pentru un an întreg de fotografie.

Din păcate acest volum se găsește doar în Limba Engleză și are 358 de pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *